Halaman

Sabtu, Februari 18, 2017

8 TAHUN SUDAH

Pejam celik, pejam celik dah 8 tahun usia blog ini.. Hmmm tapi semangat nak kemaskini dan berblog berubah2 mengikut mood..  Dulu diawal pmbinaan blog bgitu truja tapi bila dah lama semngat smakin hilang.. Setiap yg kita nak lakukan itu mesti ada tujuan dsn matlamat.. Bila semua tu x dirasakan penting makan hilanglah semangatnya.. Heee slamat berblog rakan2.. M
READ MORE- 8 TAHUN SUDAH

Isnin, Jun 27, 2016

INDAHNYA ISLAM

Alhamdulillah, diberi kesempatan untuk bersama2 dlm program sebegini.. kekadang bila kita terlalu mendongak keatas kita akan lupa yg dibawah.. tapi bila menunduk kebawah baru kita nampaknya banyaknya nikmat yg selalu kita lupakan.. syukur lah semoga hati kita mnjadi lebih tenang..
READ MORE- INDAHNYA ISLAM

Rabu, Oktober 28, 2015

BUAT IKLAN UTK DITAMPAL..

SIAP DAH STIKET UNTUK DITAMPAL DIPINTU OFFICE SPIRIT BISTARI INDAH..
READ MORE- BUAT IKLAN UTK DITAMPAL..

MENGENAL DIRI

Mencari dan menjumpai.. dua perkara yg berbeza dan kesan berbeza.. Mencari ialah perlakuan dan menjumpai ialah matlamat ..Namun kita perlukan keduanya jika ingin mengenali.Hanya org yang mencari dapat menjumpai.. kita bertanya kenalkah diri kita tapi jarang sekali kita mencari siapa kita..fikir0fikirkan...
READ MORE- MENGENAL DIRI

Sabtu, April 04, 2015

MASA

bila difikirkan, mana masa kita,apa yg kita buat dgn masa kita,adakah masa kita berlalu begitu sahaja tanpa apa2....renung2kanlah...
READ MORE- MASA

TERINGIN

assalamualaikum...teringin pula untuk berblog kembali..rasanya lama tinggalkan.. masa berlalu sangat pantas ..2015...syukur masih bernafas..banyak perkara yg berlaku disekeliling...sama ada kita sedar atau tidak...ia berlaku bukan sia2..ada hikmah disebaliknya..
READ MORE- TERINGIN

Jumaat, Oktober 18, 2013

SELAMAT MENYAMBUT HARI RAYA KORBAN

Sama-sama kita menghayati ibadah korban sebaik mungkin..Bila tibanya hari raya korban pasti kita akan ingat kembali bagaimana kisah yang selalu diceritakan berkaitan korban iaitu bagaimana pengorbanan Nabi Ibrahim dan anaknya nabi Ismail... oklah selamat menyambut dan menjalankan Ibadah korban kepada semua umat Islam yang membaca blog ini..wassalam.
READ MORE- SELAMAT MENYAMBUT HARI RAYA KORBAN

Selasa, Februari 05, 2013

blog

kursus









READ MORE- blog

Isnin, Februari 04, 2013

SENGAJA MENCARI SUSAH

Kekadang jalan yang mudah sudah terbentang di depan mata tapi kita tak memerhatikannya disebabkan kita lebih tertumpu kepada yang lain.Jalan yang sukar juga dipilih kita.Adakah takdir yang disalahkan atau kita yang kurang memberi perhatian... kan...kann....


READ MORE- SENGAJA MENCARI SUSAH

jom ke Tanjungpinang Indonesia.

Assalam... baru-baru ini entah bagaimana tiba-tiba tergerak untuk ke negara orang lagi.Jadi tanpa perancangan kami pilih untuk ke Tanjungpinang Indonesia memandangkan feri ke sana tak jauh.Pergi The Zon,ambil tiket dalam RM 144 .00 sorang..jika tak silaplah.. tapi jika nak ambil pergi balik pun boleh..ikut kesesuaian.Perjalanan ke sana lebih lama berbanding ke Batam. hampir 3 Jam. Tapi jangan risau kerana feri kesana kebanyakannya boleh naik ke atas.jadi taklah boring sangat dok dalam feri jaa.


 Boleh cuba naik atas ..Cantik pemandangan lautnya....

                         










Sampai kesana,jangan risau pasal pengangkutan.Banyak tersedia.Tapi kawasan Hotel sebenarnya tak jauhpun dari Jetty,boleh jalan kaki ja .Pusing-pusing sana,InsyaAllah jumpa.Hotel pertama kami pilih hotel Jojo.Ia betul-betul berhadapan Masjid.Harganya dlm 120 000 rupiah..tak mahal sangat.Hotelnya biasa sahaja tapi sebab depan masjid ,kira oklah setidak-tidaknya dapat gak dengar azan masuknya waktu solat.








                                                       


Suasana di Tanjung pinang hampir sama dengan Malaysia.Masyarakatnya baik hati dan sedia membantu bila-bila masa.Hari kedua kami memilih untuk berubah Hotel.. Cari hotel yang mengahadap Laut pula.Tak jauh dari situ..Jalan kaki pun sampai jadi tak perlulah cari kereta atau pengangkutan lain.Hotel Kedua lebih cantik .Kami menginap di Hotel Laut Jaya.. urusniaga Hotel ini menggunakan duit dolar Singapore.. tapi boleh juga guna RM dan Rupiah.Cuma pada senarai harga dan pampletnya menggunakan dolar Singapura..pandai-pandailah tukar sendiri..semalam cuma 32 dolar Singapore..berbaloi2.view cantik dan layanan terbaik.cuma restoran kat bawah tak pasti kesahihan halalnya,jadi lebih berhati2lah.. nak mudah pergi jee kedai depan sikit..cari yg betul2 meyakinkan.
                                                   

Gambar yang diambil dari bilik hotel













Depan Hotel bolehlah dikatakan pelabuhan kecil. Banyak juga proses pengangkutan barang dan bot2 kecil yang menunggu penumpang ke Pulau Bugis..



Selain dari itu,bila sampai kesini,jangan lupa pergi ke Pulau Penyengat..Naik Bot dalam 10 000 rupiah sahaja seorang.





Apa yang ada di pulau penyengat ?...haaa gambar ini dapat menjawab...
























erm...sebenarnya dah malas nak menaip ni..hehehe... apapun pulau penyengat ini memang pulau yang mempunyai sejarah tersendiri..Bagi sesiapa yang nak tahu tentang raja-raja melayu bolehlah datang kesini..Banyak makam 2 raja2 melayu disini.

oklah rakan2,nampaknya setakat ini dahulu perkongsian.. Mudah-mudahan yang nak kesana,info ini dapat membantu... wassalam..

READ MORE- jom ke Tanjungpinang Indonesia.

Template by - Abdul Munir - 2008